Toni Calafat

Foto: Ultima hora

Toni Calafat Rotger, (Palma,1938-2012).


En Toni des de sempre, va ser un autèntic  aficionat  del R.C.D.Mallorca. Un Mallorca que en aquell moment es trobava en hores baixes i ben lluny de la primera divisió. Ja a principis dels anys 60, aprofitant que cursava estudis universitaris a Madrid, es desplaçava als barris i pobles propers per veure els partits, fet que recordava molt bé el prestigiós articulista,  i amic personal d’en Toni, Andrés Ferret  al seu article “Toni Calafat, un auténtico aficionado”. publicat l'any 1991 al Diario de Mallorca.

Durant molts d’anys, sempre que podia, i era en nombroses ocasions, acompanyava a l’equip durant els seus desplaçaments com a visitant, ho feia a títol personal i acompanyat per la seva  família. Ningú podía imaginar en aquell moment, que anys més tard ho faria de forma oficial i representant al club que tant estimava!

Foto: Ultima Hora
Foto: Última Hora.


Serà l’any 1992 amb la conversió del Mallorca en Societat Anònima Esportiva quan va deixar de ser un aficionat més per convertir-se en accionista del club, però no serà fins l’època de Bartomeu Beltrán com a president de la entitat quan començarà a formar part de manera oficial de l’engranatge del club convertint-se en conseller i cap d’expedició de l’equip en els seus desplaçaments oficials.  Una tasca que realitzà de manera impecable durant uns 10 anys.

En Toni era poc amic dels protagonismes, era una persona discreta, humil, generosa, amb una educació  i un sabre estar exquisits.  El seu humor irònic, el seus consells, el seu incondicional mallorquinisme... són algunes de les moltes  coses bones que podríem dir d’ell i que trobam molt a faltar però deixarem que siguin els altres els qui ho facin.

  • Mateu Alemany: «Era un mallorquinista de verdad y con letras mayúsculas. Su familia también lo era. Representó al club durante muchos años, en muchas ciudades y en muchos palcos y lo hizo de forma extraordinaria». «es difícil encontrar a una persona que deja tantos amigos y que genere tanto consenso»


  • Ramon Servalls: «Era muy buena gente, de esas que conoces y te marcan enseguida por su educación y elegancia»


  • Bartomeu Beltrán: «Representaba muchos valores del mallorquinismo, era un punto intermedio entre los alfonsinos y los clásicos del Sitjar. Era un señor en el sentido más estricto de la palabra»


  • Joan Buades «Era el paradigma de la diplomacia. en clave mallorquinista, para mi siempre fue un hombre de estado. El diplomático que siempre está ahí, aunque cambien los gobiernos y sus mandatarios. Su fidelidad y cariño a la institución eran incondicionales. Era un gran servidor del Mallorca»


La majoria d’aquestes opinions han estat extretes de l’article que publicà el diari “Última Hora” el 5/11/2012 “Fallece el histórico directivo del Mallorca, Antoni Calafat”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada